INTERVIEW


Product Owner

Michelle Doeschot

“Eén omgeving die je als zorgverlener in alles faciliteert.”

Slimme software


Een roostermodule in Puur

Medewerkers in de woon- en wijkzorg werken met Puur. In Puur worden de belangrijkste processen van de zorg vanuit één geïntegreerd pakket ondersteund. Wij vinden het belangrijk dat de informatie die dagelijks nodig is om je werk te doen gemakkelijk toegankelijk is en op een centrale plek beschikbaar wordt gesteld.


Op dit moment ontbreekt er nog een belangrijke schakel van het zorgproces in Puur, namelijk de mogelijkheid om vast te leggen wie er wanneer werkt. Een rooster. Wij merken dat het opstellen en bijhouden van een rooster vaak (te)veel tijd en energie kost voor een roosteraar. Dit moet gemakkelijker kunnen! Slimme software die we samen met onze klanten ontwikkelt hebben gaat ze helpen om de juiste inzet van zorgverleners op een eenvoudige manier te organiseren.

Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis.

Onze slimme software helpt om jullie binnen het team goede afspraken te laten maken en om inzicht te krijgen in deze teamafspraken. Daarbij stellen we niet teveel, maar de juiste informatie beschikbaar om een evenwichtig en gezond rooster te kunnen opstellen.


Het rooster moet een duidelijk en compleet overzicht gaan bieden van wie er wanneer werkt. Door slim gebruik te maken van kleuren en iconen valt dan meteen op wat er nog moet gebeuren om het rooster af te maken. Daarnaast is het nu al mogelijk om in het rooster medewerkers of diensten vooraan te plaatsen. Plaats je de medewerker vooraan, dan heb je goed inzicht in de geplande uren t.o.v. de contracturen van medewerkers. Als je ervoor kiest om de diensten vooraan te plaatsen, zie je heel snel of alle diensten zijn ingevuld of welke diensten nog open staan. Het wordt allemaal heel overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

Hoe gaat het nu verder?

De eerste release van het rooster is half september en twee van onze klanten gaan hier meteen mee aan de slag. Ze zijn tijdens de ontwikkeling van het rooster al betrokken geweest en hebben mee gedacht over dit stukje software. Zij gaan het nu in de praktijk testen. Werkt het, wat moet er eventueel nog verbeterd worden, wat loopt er goed en wat mist er misschien nog. Dat nemen we allemaal weer mee om het rooster nog beter te maken zodat we dit jaar nog kunnen uitrollen voor al onze klanten. Maar daarmee is het niet gedaan, we ontwikkelen ook daarna gewoon verder om het rooster continu te verbeteren en uit te breiden.


Wat is het grootste voordeel voor de zorgverleners?

Je hoeft straks nog maar 1x in te loggen om alles te doen. Geen geschuif meer tussen verschillende pakketten, gewoon in één geïntegreerd pakket alles kun doen. Daar komt bij dat het heel intuïtief is om dit stukje software te gebruiken. Je hebt geen lange, ingewikkelde trainingen nodig om te snappen hoe het werkt. En als kers op de taart: het is gratis voor iedereen die al met Puur werkt. Dit is een doorontwikkeling van Puur waarmee we het voor de zorgprofessionals nog makkelijker maken om ook dit stukje administratie snel en eenvoudig te kunnen doen. Met als gevolg dat er uiteindelijk meer tijd overblijft voor dat waar het echt om gaat: zorg verlenen!


Wil je meer weten over het rooster van Puur? Neem contact op met Michelle, via michelle.doeschot@ecare.nl. Zij vertelt je graag meer.

“Onze software bepaalt niet, maar helpt.”


Het rooster is een hulpmiddel voor alle zorgmedewerkers in de wijk- en woonzorg die samen in het team afspraken maken over wanneer ze werken.